BT ControllerTruckRacer

In 2017 krijgen "voertuigen" in alle vormen een vernieuwing en is er een nieuwe Bluetooth afstandsbediening en een nieuwe Bluetooth Controller die met Robo Pro light kan worden aangestuurd.

De nieuwe dozen voor 2017 zijn:

  • 540580 Racers
  • 540581 Gliders
  • 540582 Trucks
  • 540584 Bluetooth Racing Set
  • 540585 Bluetooth Control_Set
  • 540586 Bluetooth Smart Beginner Set

Verder komt er nog één nieuwe pakket-doos uit die in dit artikel niet verder wordt toegelicht:

  • 541324 Een combi aanbieding van Trucks + LED-Set

Kijk verder voor de details per doos... en Fred Spies: Bedankt voor het vertalen van de Duitse fabrieksteksten naar het Nederlands!


3D-packshot 540580 Racers

540580 Racers

Deze zeer aantrekkelijk geprijsde snelle raceauto's met functionele stuurinrichting brengen aktie in de kinderkamer!
Door de nieuw ontworpen delen zijn er vele mogelijkheden om deze snelle auto's telkens anders vorm te geven.


3D-packshot 540581 Gliders

540581 Gliders

Met draaibare straalpijpen en nieuw ontworpen delen beloven de drie te bouwen zweefvliegtuigen veel speelplezier en veel aanpassingsmogelijkheden en dat voor een gunstige prijs. Naast die drie modellen die met behulp van de gebruiksaanwijzing gebouwd kunnen worden, zijn er grenzeloos meer fantasie modellen te bouwen naar eigen ontwerp zoals ruimteschepen en straaljagers.


3D-packshot 540582 Trucks

540582 Trucks

Met deze bouwdoos kun je krachtige trucks zoals kiepauto's, trekkers voor opleggers, truck met kraan, containertrucks of sleepwagens bouwen. Door de nieuw ontworpen fischertechnikdelen krijgen de modellen een nieuw en modern uiterlijk. Met de vele nieuwe functies zoals lieren, volledig functionele stuurinrichtingen, kiepfunctie, afzetbare container zoals ook een kraan-arm ontstaat er een ware bouwplaats in de kinderkamer. De verschillende modellen zijn perfect uit te breiden met de Motorset XM, de Bluetooth Control Set, en de Accu Set zodat ze daarmee op afstand bestuurbaar zijn. Voor de jonge constructeur vanaf 7 jaar.

Incl. poppetje

Ideale uitbreidingsets: Motor Set XS, Motor Set XM, Bluetooth Control Set, Sound+Lights, LED Set, Accu Set.


3D-packshot 540584 BT RacingSet

540584 BlueTooth Racing Set

Met deze complete Bluetooth Racing Set kun je drie innovatieve voertuigen bouwen in het nieuwe fischertechnik design. Met de meer dan 350 onderdelen kun je een raceauto, een roadster maar ook een Wheelie auto, die op zijn achterwielen rijdt, bouwen. Door de vering kunnen ze op alle mogelijke terreinen rijden. En met de controller of met de smartphone/tablet kun je de auto's op afstand besturen tot op wel 10 meter. Het toerental van de aandrijfmotoren en de stuuruitslag zijn traploos regelbaar.


Incl. Poppetje, Bluetooth besturing, ontvanger, servo, XM Motor, batterijhouder voor een 9v blok batterij  (2 x 9v blok batterij nodig, batterijen worden niet meegeleverd).

Ideale uitbreidingssets: Sound+Lights, LED Set, Accu Set.


3D packshot 540585 BT Control Set

540585 BlueTooth Control Set

Met deze Bluetooth Control Set kun je de fischertechnik modellen besturen door de bijgeleverde afstandbesturing of zelfs met een smartphone of tablet! De Bluetooth-Low-Energy-Technologie heeft een bereik van tot wel 10 meter. Tot drie motoren en één servomotor zijn hiermee aan te sturen. De stuurinrichting en snelheid zijn traploos te regelen zodat er ontelbare toepassingen zijn mede doordat er tot twee ontvangers met de afstandsbesturing gekoppeld kunnen worden. Door de Bluetooth technologie is het ook mogelijk meerdere Bluetooth Control Sets in één ruimte te gebruiken zonder dat ze elkaar beïnvloeden.

Voor de stroomvoorziening (niet bijgeleverd) is noodzakelijk: Zender: 9 volt alkaline blokbatterij (niet bijgeleverd), Ontvanger: Accu Set.


3D-packshot 540586 BT Smart Beginner Set

540586 BlueTooth Smart Beginner Set

Complete startersset voor kinderen van 8+. Met meer dan 380 bouwdelen en met behulp van sensoren  (fototransistors, schakelaars) en  uitvoerende elementen (XS Motoren, lichtsluizen LED's) kunnen kinderen (12+) makkelijk te begrijpen modellen zoals een handendroger, carrousel, toegangspoorten, lopende band met stansmachine alsmede rupsvoertuigen bouwen.

De 'BT Smart Controller' met 4 ingangen voor sensoren en 2 uitgangen voor motoren of lampen beschikt over een USB-poort en een Bluetooth 4.0 gateway. De benodigde software, ROBO Pro light is te downloaden en maakt het mogelijk om snel, duidelijk en makkelijk de modellen te programmeren. Daarbij is het mogelijk om te programmeren via een app op de tablet (Android).

Het uitvoerige didactische begeleidingsmateriaal wat beschikbaar is via het fischertechnik e-learning-Portal (fischertechnik-elearning.com) ondersteund het leerproces van de kinderen en maakt het programmeren makkelijk te begrijpen.

Inclusief: BT Smart Controller besturing (USB-Poort/Bluetooth 4.0 (Low Energy) Gateway), Besturing-Software ROBO Pro Light (System: Windows 7*, 8, 10/Tablet: Android), 2x XS Motor, 2x Lichtsluis LED, 2x Fototransistor, 2x Schakelaar en batterijhouden voor 9V-Blok (Batterij niet bijgeleverd).

* Voor Windows 7 is een geschikte Bluetooth 4.0 Stick/dongle benodigd.