Modelnaam

:

PNTRANSFERGRF (Dubbelwerkende bewerkingsmachine met transferrobot)

Modelinformatie :

Dit is de tweede versie van de Bewerkingsmachine met een transferrobot met driedubbele grijpamen met vacuĆ¼m zuignap als grijper.

Het model werkt deels mechanisch (Het magazijn, de twee bewerkingsmachines en horizontale beweging van de grijparmen) en deels pneumatisch (de horizontaal bewegende houders en de vertikale beweging van de grijparmen).

Een schijfje wordt vanuit het magazijn aangevoerd. De transferrobot pakt het schijfje met de linker grijparm en verplaatst deze naar de eerste houder/bewerker.

De inlegrobot gaat terug naar het magazijn, waar een tweede schijfje wordt aangeleverd. De houder met het eerste schijfje wordt verplaatst naar de bewerker. Het schrijfje wordt bewerkt en de houder wordt weer terug verplaatst.

De tansferrobot pakt nu zowel het eerste schijfje , alsook het tweede schijfje met twee grijparmen.
Beide schijfjes worden gelijktijdig verplaatst naar de tweede en eerste houder/bewerker.

De inlegrobot gaat terug naar het magazijn, waar een derde schijfje wordt aangeleverd. De houders met het eerste en tweede schijfje wordt verplaatst naar de bewerker. De schrijfjes worden bewerkt en de houders worden weer terug verplaatst.

Nadat beide schijfjes zijn bewerkt, wordt het eerste schijfje afgevoerd met de derde grijparm, het tweede en derde schijfje verplaatst naar de bewerkers.

Dit model wordt aangestuurd met twee interfaces.

Ontwerpjaar : 2005

 

Pettera_304_PNTRANSFERGRF_01Pettera_304_PNTRANSFERGRF_02Pettera_304_PNTRANSFERGRF_03Pettera_304_PNTRANSFERGRF_04

 

 

   
© fischertechnikclub NL