door Andries Tieleman

Nadat onder de leden de animo was gepolst voor een ROBO-Pro cursus ben ik vorig jaar begonnen met de ontwikkeling van deze cursus. Door diverse redenen heeft die ontwikkeling enige tijd stil gelegen, maar nu is het dan zover! De cursus is klaar en zal gegeven worden op zaterdag 29 mei 2010 in Maarn.

Destijds hebben veel mensen via een enquete bij mij aangegeven dat zij interesse hadden voor een cursus. De personen die zich destijds hebben aangemeld zal ik binnenkort via email aanschrijven met de cursusdetails.

Leden die zich destijds niet hebben aangemeld maar nu toch willen aanschuiven wil ik vragen zich alsnog bij mij aan te melden via email.

cursus_robo_pro_modelIeder aangemeld lid krijgt van mij een email met daarin de bouwbeschrijving van het model waarmee we de cursus geen doen. Dit model is ook hiernaast afgebeeld.

De cursus begint heel eenvoudig met opgaven voor de beginnende programmeur. Naar mate de oefeningen vorderen, wordt de uitdaging wat groter en gaan we ook werken met subprogramma’s, bedieners en display elementen. Voor ieder wat wils dus. Het is een interactieve cursus waarbij men zelf gaat programmeren aan de hand van opdrachten.

Van de deelnemers wordt gevraagd het model na te bouwen en mee te nemen. Verder is een laptop handig met daarop de (laatste versie van de ) ROBO-Pro software.

De aansturing van het model kan zowel met de oude parallelle interface, de nieuwere ROBO interface als met de nieuwste TX interface. De programmeertaal ROBO-Pro kan al deze interfaces aansturen. Vergeet niet de USB of seriële kabel mee te nemen en vooraf thuis te testen of de interface in testmode benaderbaar is.

In overleg kan men altijd samenwerken met een ander clublid als men niet in staat is dit zelf mee te nemen.

Locatie: De Twee Marken, Trompplein 5, 3951 AC Maarn.

Cursusduur: Vanaf 09:00 uur inloop; 10:00 uur beginnen; uiterlijk 18:00 uur afsluiting.

   
© fischertechnikclub NL