Artikelindex

 

1947 In 1947 werkt Artur Fischer als technische assistent bij Dr. Ing. Rösger in Freudenstadt. Op 27 mei 1947 trouwt hij.
1948 Met 40 DM in de zak, veel ideeën en nog veel meer ondernemende moed, huurt Artur Fischer een ruimte van 20 vierkante meter in Hörschweiler. Hij sticht hier zijn bedrijf 'Artur Fischer Apparatebau Hörschweiler'. Er is zelfs nog een reden om trots te zijn, op 20 juni wordt zijn dochter Margot geboren.
1949 De jonge ondernemer uit Tumlingen heeft succes, op 9 juli 1949 wordt zijn eerste patent voor een magnesium flitsapparaat toegekend. Artur Fischer neemt zijn eerste medewerker aan.
1950 Met een fijne neus voor de behoeften van zijn medemens en zijn niet te stuiten ondernemerszin stelt Artur Fischer zijn eerste flitsapparaat ten toon op de Photokina in Keulen. Hij heeft succes. Dankzij zijn uitstraling en overtuigingskracht ontstaat een vruchtbare samenwerking met Agfa in München.
Ook in dit jaar is er familieuitbreiding, zijn zoon Klaus wordt op 17 augustus geboren.
1952 Het uurloon bij Firma Fischer bedraagt 0.83 DM. Artur Fischer wil echter een hoger loon en vast werk bieden. De medewerkers krijgen een kantine, het eerste bedrijfsuitstapje met 5 DM zakgeld verblijdt alle medewerkers.
1957 Artur Fischer en de bedrijfsleiding verhuizen naar Tumlingen in 1957. Hij werkt aan een geniale uitvinding, die op 8 november 1958 door een patent wordt beschermd. Zijn uitvinding betreft de kunststof plug 'S-Dübel'.
1962 De economische activiteiten van Artur Fischer breiden zich uit door afzonderlijke bedrijven in Frankrijk, Brazilië, Spanje en Italië.
1965 Met Kerstmis 1965 verovert een nieuw product van Artur Fischer de speelgoedmarkt. De uitvinder heeft met fischertechnik een geniale konstruktie bouwdoos geschapen, die creativiteit en gelijktijdig technisch denkvermogen stimuleert. De eerste 1000 bouwdozen worden weggegeven aan 'Aktion Sorgenkind', een Duitse liefdadige instelling.

 

   
© fischertechnikclub NL