Aangeleverd door: 404 redactie
Modelinformatie: Het volgende artikel komt van het internet, gepubliceerd tijdens de HCC dagen 2001.

23 November 2001 - Het leek wel of ik per ongeluk in de teletijdmachine van professor Barabas gestapt was. Ik zag een bruinkoolgraafmachine die gemaakt was met Fischertechnik, het speelgoed dat ik in vroeger tijden bij iedere feestelijke gebeurtenis van mijn vader kreeg.
Fishertechnik, voor de mensen die het niet kennen, lijkt wel wat op Meccano. Met een beetje inventiviteit bouw je er hele werelden mee. Peter Krijnen gaat echter een stapje verder. In 1998 is hij begonnen met de bouw van de graafmachine, schaal 1 op 80. En dat betekent zo ongeveer manshoog. Hij denkt dat er inmiddels 10.000 onderdelen in de graafmachine verwerkt zijn, terwijl hij schat dat hij nog wel een jaartje of twee bezig is om de graafmachine af te krijgen. Het bouwwerk heeft hij verzekerd voor het lieve sommetje van fl. 14.000,-. Nog wat cijfers: hij spendeert aan zijn hobby ongeveer 2500 gulden per jaar. Zoals hij zelf zegt: 'de hobby begon wat leuker te worden toen ik goed begon te verdienen.'Absoluut de moeite waard om eens een kijkje te nemen. De graafmachine was te zien in de stand van de Sinclair gebruikersgroep in hal 10.

Bron: http://www.hccnet.nl/404/hccdagen.cfm

Gepubliceerd in Clubblad: maart 2002 (editie 2002-1)

ftcnl_2002_01_125-2587_IMG

Tijdens de HCC dagen was  een serie kleurenfoto’s in een hoge resolutie van de graafmachine gepubliceerd op het internet.

Ook waren er meer foto’s van Peter Krijnen’s machine te zien op http://www.ftcommunity.de.vu/

 
   
© fischertechnikclub NL