ftcnl 2013 01 NL-frontIn dit deel van de site is allerlei informatie te vinden over het clubblad van de fischertechnikclub.nl. Het clubblad bestaat al zolang de club bestaat, sinds 1991 dus. Het clubblad verscheen tot en met 2008 vier maal per jaar in A4 formaat en bevatte gemiddeld 20 pagina's aan informatie over alles wat met fischertechnik te maken heeft. Sinds 2009 is dat twee keer per jaar, met meestal 32 pagina's per editie.

Het clubblad wordt al sinds editie 2005-2 in het Duits vertaald. Eerst verscheen alleen de Duitse tekst als losse bijlage, maar sinds 2009-2 is er een volledige gedrukte Duitse editie naast de Nederlandse editie!

Vanaf 2009 worden de clubbladen volledig in kleur gedrukt. Daarvoor waren er enkele jaren één of meerdere kleurenpagina's per editie. En weer daarvoor werd alles nog in zwart/wit gedrukt.

Er is een overzicht te raadplegen van alle ooit verschenen clubbladen. Vanaf 2001-2 zijn per clubblad (klik op het plaatje) de inhoudsopgave en soms ook modelbeschrijvingen te raadplegen. Modelbeschrijvingen zijn ook centraal te raadplegen via het overzicht van de modellen.

Alle clubbladen ouder dan 2 jaar zijn ook te downloaden via de bibliotheek. In de bibliotheek is ook een lijst te vinden van de voorraad aan oude clubbladen die nog te koop zijn.

Neem contact op met de clubblad redactie voor vragen over de inhoud van het clubblad of publicatie van een zelfgemaakt artikel.

   
© fischertechnikclub NL