Bezoek de fotogalerij  

   

Volgende clubdag  

Eindhoven 18-05-2024 10:00 28 Bekijk de details van deze dag
   
   

Welkom op de website van de fischertechnikclub Nederland

 De vereniging van en voor modelbouwers met

 FiTechLogo350x36
   

Van goedkope hoesjes tot USB-kabels en sportartikelen; je vindt het allemaal voor een spotprijsje op AliExpress. Als je graag bestelt op AliExpress zul je vanaf 1 juli 2021 wel dieper in je portemonnee moeten tasten. Een pakketje van de bekende webwinkel (en honderden andere niet-Europese webwinkels) worden dan een stuk duurder.

Als je voor 21 juli 2021 een bestelling plaatste bij een niet-Europese webwinkel zoals AliExpress of Wish betaalde je alleen btw over producten die een waarde hebben van meer dan 22 euro. Voor goedkopere bestellingen zoals een hoesje van 7 euro betaalde je tot op dat moment dus geen btw.

Vanaf 1 juli 2021 is dit veranderd. De Europese Unie hanteert vanaf dan nieuwe importregels voor alle producten die je koopt buiten de EU. Dit geldt bijvoorbeeld voor pakketjes uit landen zoals China, maar door Brexit ook voor het Verenigd Koninkrijk.

Bij het ingaan van de nieuwe importregels betaal je altijd btw, ook voor pakketjes van minder dan 22 euro waar je eerst geen btw voor hoefde te betalen.

Meer informatie is te vinden op de site van de belastingdienst.

 
   
© fischertechnikclub NL